Kedvezményezett neve: SPRING SOLAR Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság.

Projekt címe: Komplex tevékenység fejlesztése

A szerződött támogatás összege: 48 925 000 Ft

A támogatás mértéke: 29,999998%

A projekt tartalmának bemutatása:

Spring Solar Kft. 2003 áprilisában alakult eredetileg azzal a céllal, hogy a magyar piac számára napenergiát hasznosító berendezéseket (vákuumcsöves napkollektor és napelemek) gyártson és forgalmazzon a jelenlegi elérhető legmodernebb technológia felhasználásával, csúcsminőségben és mégis elérhető áron. 2008-ban léptünk ki először a nemzetközi piacra azzal, hogy első ízben vettünk részt a minden évben Németországban, Münchenben megrendezésre kerülő INTERSOLAR kiállítás és szakmai vásáron, mely a világ legnagyobb rendezvénye a szolár szektorban. Ez a lépés nagyon jó választásnak bizonyult, mert elkezdtünk Európa jelentős piacain is nevet szerezni és egy olyan nemzetközi kapcsolatrendszert kialakítani, amely a mai napig élő és fejlődő vevői és beszállítói kapcsolatrendszerünk alapja. Első részvételünket követően az INTERSOLAR kiállításon 7 egymást követő évben jelentünk meg, mely egyre bővülő nemzetközi vevőkört generált számunkra. Az EU piacán folyamatosan exportálunk a következő országokba: Németország, Csehország, Olaszország, Belgium, Svédország, Anglia. Az EU-n kívüli export tevékenységünk során pedig szállítottunk már az USA, Dubai és Uruguay piacaira is.

A hazai piacon évek óta jelentős vevő partnerünk a Fehér cégcsoport (Fehér Ablak Kft., Fehér Energia Kft. Fehérép Kft.), ill. legutóbbi sikeres beszállítói megállapodásunk a jászberényi Electrolux-al történt.

Vállalatunk versenyelőnye mind a hazai, mind a nemzetközi piacon abban rejlik, hogy saját fejlesztésű és gyártású napkollektorunkat a nyugat európai piacon, a jól ismert, nagy gyártók által diktált csúcs minőségben vagyunk képesek előállítani, azonban ezzel együtt a konkurenciához képest mégis kedvező áron. Mindez saját know-how alkalmazása révén vált lehetségessé, mely egyben folyamatos bővülést és piacnyerést tesz lehetővé.

Saját tervezésű és gyártású, a legmodernebb technológiát képviselő, direkt átfolyású vákuumcsöves napkollektorainkkal megvalósított szolár-termál rendszereinkhez a német Steca cég, mely az egyik legjelentősebb szolár elektronikagyártó Európában, vezérléseit értékesítjük. A Steca GmbH mellett további, ismert, európai szolár piaci beszállítók magyarországi képviselete vagyunk, úgymint a német TWL Technologie GmbH (tartálygyártó) és a szintén német mp-tec GmbH (napkollektor, napelem tartószerkezetek).

A projektben szereplő gépek/berendezések - szerszámgyártási tevékenységünk megerősítéséhez:

  • 1 db flow-pack gép: a berendezés segítségével a töltő gépsorról lekerülő töltött pékárú gyártó sori csomagolását tudjuk megvalósítani. A terveink között szereplő saját márkás termékek piaci bevezetését a korszerű gyártó sorhoz kapcsolt csomagoló berendezés tudja a legjobban biztosítani.
  • 1 db Édesipari töltő, adagoló: Az élelmiszer ipari gyártó tevékenységünk megerősítése érdekében egy kis sorozatú gyártási tevékenység megvalósítására képes eszköz vásárlását végeztük el. A kiválasztott töltő gép kapacitásban a vevői igények kielégítésére maximálisan elegendő, rugalmasan skálázható, így többféle termék gyártását teszi lehetővé, a hozzá kapcsolható csomagoló gép alkalmazásával cégünk megfelelő technológiai sor birtokába jutott.
  • 1db kommunikációs tevékenység 1 db C Típusú tábla, 1 db Internetes aloldal kialakítása, 1 db Kommunikációs célra alkalmas fotók készítése

A fejlesztés megvalósításával cégünk tovább növeli meglévő munkavállalói munkahelyének biztonságát, a fejlesztés 2018.10.29-ig valósult meg.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A projekt tervezett befejezésének dátuma: 2018.10.27

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00550