A Spring Solar Kft saját tervezésű és gyártású kollektorait a Seregélyes-Jánosmajorban található telephelyén gyártja. A tervezés során komoly hangsúlyt fektettünk arra, hogy az egyes alkatrészeket a lehető leggazdaságosabban tudjuk előállítani, alárendelve a funkcionalitásnak, de törekedve az esztétikumra is. Így az üzemünkben összeállított kollektorok tökéletes minőségben, a Solar Keymark tanúsítványban foglalt szabványoknak megfelelő gyártási- és minőségellenőrzési rendszer betartásával, igen kedvező áron kerülnek a fogyasztókhoz.

Kollektor felépítése

Az általunk gyártott napkollektorok a vákuumcsöves kollektorok, direkt átfolyású, tükörlemezzel ellátott típusai. Ezeknek a kollektoroknak a jellemzője, hogy a belsejükben nincs plusz hőcsere, a hőátadó közeg átáramlik a kollektor belsejében található gyűjtő csőrendszeren.

ANapkollektor profilok berendezésben felhasznált anyagok 100%-ban újrahasznosíthatók, környezetre ártalmas anyagokat nem tartalmaznak. A vázszerkezet extrudált alumíniumból készül, mely natúr elox bevonattal tökéletesen időjárás álló. Az egyedi rajzolatú profiloknak köszönhető, hogy a keret kis tömege megfelelő szilárdsággal párosul, mely a rozsdamentes kötőelemekkel összeállítva adja a kollektor alap szerkezeti elemét.

 

 

 

 

A gyűjtő csőrendszer vörös réz, sárgaréz csatlakozókkal, melyek ¾”-os külső menettel vannak ellátva. A csőrendszer gerincét a 2db 18mm-es gyűjtőcsövek adják, melyekbe a 8mm-es átmérőjű csövek vannak csatlakoztatva. Az összeállítás kemény forrasztással történik.  Ez a csőrendszer a kialakításának és megmunkálásának köszönhetően biztosítja a hő átadó folyadék minimális nyomásveszteséggel történő áramlását a kollektoron belül.

Napkollektor rézcsövei

Az általunk használt duplafalú vákuumcsövek a gyártástechnológiának köszönhetően tökéletesen zártak. Így garantált a csövek kiváló hőszigetelő képessége, ezáltal érhető el a legmagasabb energiahozam viszonylag kis kollektor felületről hosszú időn keresztül. Sérülés esetén a csöveket egyszerűen, szerszám használata nélkül lehet cserélni, a rendszer leengedése nélkül is.

 

 

 

 

Napkollektor szerelésA vákuumcsövek hatékonyságának növelése érdekében speciális geometriájú ún. CPC tükörlemezeket használunk. Ezekspeciális bevonattal ellátott, rendkívül magas fényvisszaverési értékkel rendelkező alumínium lemezek. A tükörlemezek jelentős mértékben megnövelik a kollektor teljesítményét szórt besugárzás, vagy kedvezőtlen tájolás esetén is.

 

 

 

 

Megmunkálás - minőségellenőrzés

Napkollektor tükörlemez

A gyártás folyamán mind a megmunkálás, mind az összeszerelés során folyamatos a minőség ellenőrzés.

Ennek köszönhetően az általunk gyártott kollektorok mindig azonos minőségben készülnek és eleget tesznek az EN 12975 szabvány előírásainak, feljogosítva minket a Solar Keymark jelölés használatára.